De Gouden Boomstoet is terug. Op zondag 25 augustus 2024 kan je genieten van de veertiende editie van de Gouden Boomstoet. De stoet keert terug in een vernieuwde vorm en zal schitteren als nooit tevoren!


De lokroep van
de Gouden Boom

Zonder jou, geen Gouden Boomstoet. Voor deze editie zijn we nog op zoek naar 1.500 enthousiaste deelnemers! Waag je kans om in een middeleeuwse outfit te paraderen door de straten. En er is voor elk wat wils: wie begroet er onder een scharlakenrood baldakijn als hertog het publiek? Of laat als elegante ridder of jonkvrouw harten sneller slaan? Wie neemt het Vikingzwaard op? Wie trotseert er de pest? Wie, oh wie, heeft er de moed zichzelf te kastijden als Brugse flagellant?


Kiem van de
Gouden Boomstoet

De Gouden Boomstoet vertelt je het verhaal over de geschiedenis van Brugge en het graafschap Vlaanderen. Ook tijdens deze veertiende editie zullen de feestelijkheden rond het huwelijk van Margaretha van York en Karel de Stoute uit 1468 centraal staan.

Dit huwelijk wordt beschreven als het spectaculairste huwelijk dat ooit heeft plaatsgevonden in Brugge: van banketten met zeldzame spijzen over welstellende delegaties uit alle uithoeken van Europa tot de ‘Wapenpas van de Gouden Boom’ – waaraan de Gouden Boomstoet haar naam vandaag te danken heeft.