Saturday 23 May 2020
Nakend watertekort door aanhoudende droogte
Door de aanhoudende droogte dreigt in de gemeenten die voor hun waterbevoorrading afhankelijk zijn van het reservoir van Meerbeek watertekort. Door nodige renovatiewerken in het waterproductiecentrum van Huldenberg dat einde 2019 uit dienst werd genomen ontbreekt de nodige extra capaciteit.

De watergroep vraagt ondertussen zuinig om te springen met drinkwater. Dit heeft evenwel niet belet dat in Overijse er in verschillende wijken van de gemeente er geen water meer uit de kraan komt. De brandweer deelt flessen drinkbeer water uit aan de bevolking.

In de hete zomer van 1976 werd voor het eerst aan de bevolking een sproeiverbod opgelegd. Men mocht geen kraantjeswater meer gebruiken om de planten in de tuin water te geven en het kuisen van de wagen was eveneens verboden. Op de website van Frank Deboosere kan je de temperaturen voor gans het jaar 1976 terugvinden.

Ondertussen zijn we 44 jaar later en zijn de watertekorten tijdens de laatste zomers nog nijpender geworden. Het beleid van alle regenwater zo snel mogelijk weg te laten vloeien via rivieren naar de zee moet aangepast worden zodat regenwater kan opgevangen worden om vervolgens tijdens droge perioden te kunnen aanspreken.
https://pallieterke.net
There is not one word in the Gospels in praise of intelligence. {Russell}