Welkom op Valvas.be
Intro Pink FloydWelkom op Valvas. Aan wat kan u zich bij ons verwachten? Enkele duizenden links naar websites met een eventuele korte omschrijving onderverdeeld in meer dan 100 categorieën.

09 December 2003
Bron GVA
Twee F16 gevechtsvliegtuigen van de Belgische luchtmacht zijn dinsdag in Marche-en-Famenne tijdens een oefening gecrasht. De twee piloten hebben hun schietstoel kunnen gebruiken. Het wrak van een van de toestellen is teruggevonden nabij het gehucht La Foulerie in Havelange, aldus de politie. Die is nog op zoek naar het tweede toestel. De twee piloten hebben zich met behulp van de schietstoel uit hun toestellen kunnen redden. De twee F-16's waren opgestegen vanop de luchtmachtbasis van Kleine Brogel in Limburg en hielden een "Forward Air Controler"-oefening (FAC), een techniek waarbij de luchtverkeersleiding piloten naar hun doelwit leidt.
Ondertussen is gebleken dat jammerlijk genoeg één van de piloten is omgekomen.

08 December 2003
bron: vrtnieuws.net
De belangrijkste Belgische luchtvaartmaatschappijen vrezen dat het nieuwe spreidingsplan van minister van Verkeer Bert Anciaux de veiligheid in het gedrang brengt.Dat meldt het RTBF-journaal. Het gaat om Virgin Express, SN Brussels, DHL, Thomas Cook en Birdy.De maatschappijen zijn erg ontevreden omdat ze niet geraadpleegd werden. Eerder hadden ook de lijnpiloten al twijfels bij het nieuwe spreidingsplan.De woordvoerster van minister Anciaux ontkent dat er geen rekening wordt gehouden met de veiligheid. Vorige week keurde de regering het plan goed.
Vervolg op 'The Neverending Story'?

08 December 2003
Radio1 heeft zijn website in een nieuw kleedje gestoken.Het resultaat mag er zijn. Een overzichtelijke site.Afwachten wat de Radio1 luisteraars er van vinden.

06 December 2003
Bron GVA
Een vrouw die haar zeven maanden oude dochter achter het stuur de borst gaf terwijl ze met ruim 100 kilometer per uur over de snelweg reed, is donderdag in de Amerikaanse staat Ohio tot drie maanden huisarrest en 300 dollar boete veroordeeld.De 29-jarige vrouw, Catherine Nicole Donkers, gaf als verweer dat haar man haar via de mobiele telefoon had opgedragen het kind alvast te voeden om tijd te winnen. Zij verklaarde dat zij op grond van haar geloofsovertuiging moet doen wat haar man haar opdraagt. Het paar behoort tot de First Christian Fellowship for Eternal Sovereignty, een genootschap dat weinig opheeft met het gezag van de overheid.
Allez als da nu al niet meer mag.

04 December 2003
Pluto is de kleinste planeet in ons zonnestelsel. Men zegt vaak ook dat het de planeet is die het verst bij de zon vandaan staat. Dit is echter maar ten dele juist; Tijdens zijn 249 jaar durende omloop rond de zon, komt Pluto gedurende 20 jaar binnen de baan van Neptunus te liggen. Dat gebeurde bijvoorbeeld tussen 21 januari 1979 en 11 februari 1999. De volgende keer zal dit gebeuren in het jaar 2226. CharonPas in 1978 ontdekte men dat Pluto een maan heeft. Men noemde deze Charon. Omdat Charon bijna even groot is als Pluto en zeer dicht bij de planeet draait (op een afstand van 20 000 km), spreekt men van een dubbelplaneet: de twee objecten draaien eigenlijk rond een gemeenschappelijk zwaartepunt dat nogal afwijkt van het centrum van Pluto. Bovendien zitten beiden in een gekoppelde rotatie: net zoals de maan in haar baan om de aarde steeds dezelfde kant naar de aarde richt, draait Charon steeds dezelfde kant naar Pluto toe, maar ook omgekeerd hangt Charon steeds aan dezelfde kant van de planeet. Er is dus geen maansopkomst op Pluto. De beide hemellichamen draaien rond elkaar in 6,4 dagen. Veerman van de doden De naam Charon is goed gekozen bij zijn partner Pluto.Pluto is de Latijnse naam van Hades, de heerser van de onderwereld. Charon is de veerman die de doden over de rivier de Archeron zet (en ze dus bij Hades brengt). Hij deed dit echter alleen wanneer de dode volgens bepaalde rituelen was begraven of gecremeerd en overgeld mee had. Vandaar dat mensen in die tijd met een muntje onder de tong werden begraven.

02 December 2003
Bron GVA
Er is een begin van een griepepidemie. Dat meldt minister van Volksgezondheid Rudy Demotte. De ziekte is op dit ogenblik evenwel niet erg hevig en de risicobevolking wordt slechts in geringe mate getroffen, aldus de minister.
Haal uw zakdoeken maar al boven en zet de asperine maar al gereed.

01 December 2003
Inktvissen kunnen een erectie krijgen. Dit ontdekten Amerikaanse onderzoekers.VoortplantingHet geslachtsorgaan van de octopus, de 'ligula' bevindt zich op de zogenaamde 'paar arm' van het mannetje. Deze arm is speciaal voor de voortplanting gevormd en heeft een lepelvormig uiteinde en geen zuignappen aan het einde. Het uiteinde van deze arm wordt in de mantelholte van het wijfje gebracht en de zaadcellen worden bij de uiteinden van de eileider afgezet in pakketjes (spermatoforen). De eieren worden in het hol van de moeder bewaakt en regelmatig voorzien van vers water en ontdaan van verontreinigingen. Gedurende deze periode eet zij weinig. Afhankelijk van de temperatuur van het water kan deze periode wel zeven maanden duren.

25 November 2003
Build an Internet Server on a Shoestring If you're thinking about setting up an Internet server but don't have much money, this article is for you. It describes how to build and deploy a Web server for under $250.00, using a broadband connection, Red Hat Linux and other free software and a very small budget.Thornton Rose

21 November 2003
De referentie-aandeelhouders van de Leuvense netwerkbeveiliger Ubizen zijn "exclusieve gesprekken" aangegaan met een financieel consortium over de overname van het bedrijf. Dat deelde Ubizen donderdag mee. Als het tot een publiek overnamebod komt, wordt 0,95 euro per aandeel geboden. De referentie-aandeelhouders van het bedrijf zijn Cobra nv, Concentra nv, de Katholieke Universiteit van Leuven, R2i nv en de oprichters Wouter Joosen en Stijn Bijnens. Samen controleren ze ongeveer 36 pct van het uitstaand kapitaal van Ubizen. Het consortium waarmee gepraat wordt, bestaat uit Apax Partners Worldwide, Kennet Venture Partners en KBC Investco. Van een akkoord over een overname is nog sprake, luidde het donderdag in een mededeling. De overname is gebonden aan een aantal voorwaarden. Pas als daaraan wordt voldaan, wil het consortium 0,95 euro per aandeel Ubizen bieden; een bod waarmee ook de referentie-aandeelhouders zouden instemmen. Bij zo'n bod, zal een prospectus worden overgemaakt aan de Commissie voor het Bank- en Financiewezen. Tot dan wordt geen verdere commentaar verleend, luidde het.

Bron GVA
Corona info
Postnummers
Meteo
Krantenkoppen
Radiofrequenties
Officiële feestdagen
Zonsopgang
Hosting by
Zeetje
All laws are simulations of reality. {John C. Lilly}