27 July 2012
Opening Olympische Spelen in London
In Londen zijn vandaag de Olympische spelen geopend. Tijdens de ceremonie kwam zelfs mister Bean mee piano spelen. Gans de Britse geschiedenis werd op een prachtige manier uitgebeeld.

Op 27 juli 2012 begint het grootste sportfestijn ter wereld: de Olympische Spelen. Het is al weer de dertigste Olympiade. De openingsceremonie wordt verzorgd door Danny Boyle en zijn team en geeft een artistieke invulling van de cultuur van Londen en Groot-Brittannië. Bepaalde elementen zitten standaard bij elke opening van de Olympische Spelen:

Ontvangst van het staatshoofd van Groot Brittannië
Aan de ingang van het Olympisch Stadion zullen de voorzitter van het Olympisch Comité, Jacques Rogge, en de voorzitter van het Organiserend Comité, Sebastian Coe, het staatshoofd van Groot Brittannië, koningin Elizabeth, begroeten.

Parade van de atleten
Het hoogtepunt van de openingsceremonie is de binnenkomst van de deelnemende landen in alfabetische volgorde. Griekenland begint traditiegetrouw en Groot Brittannië komt als laatste land binnen.

Toespraken
Sebastian Coe, voorzitter van het Organiserend Comité, en Jacques Rogge, voorzitter van het Olympisch Comité, zullen na binnenkomst van alle teams toespraken houden. Het staatshoofd zal vervolgens de Olympische Spelen als geopend beschouwen.

Olympisch hymne wordt gespeeld en de Olympische vlag gehesen
Na de opening van de Spelen wordt de Olympische Vlag het stadion binnengedragen terwijl de Olympische hymne wordt gespeeld. De Olympische Vlag moet gedurende de hele Olympische Spelen wapperen aan een paal op een prominente plaats in het stadion.

Olympische eed
De vlaggendragers van alle landen vormen een cirkel rond het podium. Een deelnemende atleet, jury en coach van het gastland houden een punt van de Olympische Vlag met hun linkerhand vast en houden hun rechterhand omhoog en leggen de Olympische Eed af.

Fakkel en aansteken van Olympische Vlam
Tot slot wordt de fakkel het stadion binnengebracht en zal de Olympische Vlam ontstoken worden.

Herfst
Sign on bank: "FREE BOTTLE OF CHIVAS WITH EVERY MILLION-DOLLAR DEPOSIT."