De Britse wegen zijn een record rijker: een vrouw uit Wales is er in geslaagd op een van de drukste wegen 50 kilometer tegen de rijrichting in te rijden. Dat schrijft de krant Times vrijdag. Rebecca Denton, een 37-jarige vrouw uit Pontypridd, in het zuiden van Wales, haalde eerst een vriend op in een psychiatrische instelling en besloot dan een uitstapje te doen naar de kust. De eerste dertig kilometer verliepen vrij normaal, maar na een tankbeurt reed ze de verkeerde kant van de weg op. Na 50 kilometer slalommen tussen tegenliggers en enkele bijna-botsingen, kon een politie-barricade de vrouw tot staan brengen. Dat alle andere wagens in de andere richting reden was volgens Denton hun fout. Dat achteraf bleek dat de vrouw "behoorlijk dronken" was, is dan ook weinig verwonderlijk. De rechter kon er niet om lachen en legde Denton een rijverbod van vijf jaar op.
Brouwerij Interbrew en elektronicaconcern Philips brengen dit najaar een tapsysteem op de markt waarmee de consument thuis een glas bier zal kunnen tappen uit een metalen vaatje van zes liter.Het systeem kreeg de naam PerfectDraft(R) mee en bevat een taphendel, inwendig koelsysteem en pomp. Het wordt eerst in ons land gelanceerd samen met vaatjes Stella Artois en Jupiler.Interbrew nam het initiatief voor dit nieuwe project omdat onderzoek uitwees dat dit beantwoordde aan een duidelijke consumentenbehoefte. In ons land wordt het toestel tegen een adviesprijs van 199,99 euro op de markt gebracht. Een vaatje Stella of Jupiler van zes liter kost 14,99 euro. Na België wordt het geleidelijk ook in andere landen geïntroduceerd. Het nieuwe toestel bewaart het bier constant aan 3C en houdt het vier weken vers."Philips was, als een van de grootste elektronicabedrijven ter wereld en producent van huishoudapparaten, voor Interbrew een natuurlijke keuze. Net als Interbrew streeft Philips ernaar vernieuwende producten te ontwikkelen die het dagelijks leven verbeteren", aldus Interbrewtopman John Brock in een mededeling.
Eén maand na de Senaat heeft nu ook de Kamer het ontwerp op de "Elia-heffing" goedgekeurd.Die heffing moet de gemeenten een nieuwe bron van inkomsten geven omdat ze niet langer geld krijgen uit de verdeling van de elektriciteit.Daar is een einde aan gekomen door de vrijmaking van de energiemarkt.De Elia-taks wordt geheven op het transport van de stroom door de hoogspanningsleidingen. Dat moet dit jaar zowat 170 miljoen euro opbrengen.De heffing kost elk gezin naar schatting 25 euro meer per jaar.
In het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas is een jongetje van drie jaar gestorven door verwaarlozing. Volgens het parket is het kind ook zwaar geslagen.De moeder van het kindje had haar ex-vriend enkele dagen geleden verlaten en de peuter achtergelaten.De ex-vriend keek echter niet naar het kind om. Pas toen het jongetje nauwelijks nog een teken van leven gaf, belde de man de hulpdiensten.Toen die ter plaatse kwamen, konden ze alleen vaststellen dat het jongetje intussen overleden was aan de gevolgen van de verwaarlozing. De 26-jarige man is aangehouden.
Mede door het gratis beleid van sp.avoorzitter Steve Stevaert betaalt het modale Vlaamse gezin nu 30 euro per jaar meer voor zijn elektriciteit. Zelfs na afrekening van de leveringen gratis stroom. Dat berekenden de elektriciteitsdistributeurs.
De rechterrijstrook van de Brusselse Belliardstraat gaat een maand dicht. Vanaf 1 juni voeren verschillende nutsbedrijven gedurende één maand werken uit ter hoogte van de spoorwegbrug in de drukke verkeersader. De werken zijn de voorbereiding van de ontdubbeling van de sporen die onder de Belliardstraat lopen. Ze kaderen in het Gewestelijk Expressnet (GEN) dat de lijn op vier sporen zal brengen. De NMBS voert de ontdubbeling vanaf augustus uit.
Flitspalen halveren aantal ongevallen op Woluwelaan in Machelen.Op de grote verkeersassen in Machelen, waar via flitspalen en mobiele controles veel meer dan vroeger snelheidscontroles worden uitgevoerd, is het aantal ongevallen in 2003 spectaculair gedaald.Op de Woluwelaan was er een bijna halvering van het aantal ongevallen met lichamelijke letsels van 39 naar 22. Burgemeester De Groef (sp.a) schrijft dit vooral toe aan de plaatsing van flitspalen.