Welkom op Valvas.be
Intro Pink FloydWelkom op Valvas. Aan wat kan u zich bij ons verwachten? Enkele duizenden links naar websites met een eventuele korte omschrijving onderverdeeld in meer dan 100 categorieën.

26 July 2019
Gisteren, op 25 juli 2019, werd de warmste temperatuur ooit, sinds het begin van de waarnemingen in 1830, in België waargenomen. In het Vlaams-Brabantse Begijnendijk steeg het kwik tot 41,8 ° Celsius. Tegelijk werd het record in Ukkel dat dateerde van 27 juni 1947 toen er 36,6 graden werd opgetekend met 3,1 graden overstegen tot 39,7 ° Celsius.

06 June 2019
Vandaag, 75 jaar geleden op dinsdag 6 juni 1944, startte de grootste amfibische invasie in de geschiedenis. Deze invasie, die de codenaam Overlord kreeg, luidde het begin van het einde van de tweede wereldoorlog in. Op die dag slaagden de geallieerden er in om voet aan wal te zetten van de kust van Normandië.
De landingsplaatsen van de Amerikanen kregen de namen Omaha en Utah, genoemd naar de plaats van afkomst van 2 officieren in de controlekamer. De stranden waar de Britten en de Canadezen gingen landen kregen namen van vissoorten, Sword(fish) en Gold(fish), oftewel zwaardvis en goudvis. De derde landingsplaats ging aanvankelijk Jelly(fish), wat kwal betekent, genoemd worden. Doch hier verzette Churchil zich tegen waardoor die werd hernoemd naar 'Juno' naar het liefje van de aanwezige Canadese Luitenant-Kolonel Dawnay.

31 May 2019
Exact 50 jaar geleden, op 31 mei 1969 opende wijlen koning Boudewijn plechtig de Kennedytunnel. Eind jaren 50 was de Waaslandtunnel, ook wel de "konijnenpijp" genoemd, de enige verbinding tussen de linker- en de rechteroever van de Schelde voor voertuigen ten noorden van de brug van Temse. Op dat moment slikte de Waaslandtunnel al zo'n 38.000 voertuigen per dag.
Nadat in 1958 het tracé van de E3 werd vastgelegd werd in 1963 gekozen voor de bouw van een tunnel om beide oevers te verbinden. Een jaar later, op 4 september 1964, begonnen de werken aan de tunnel.
Vandaag verwerkt de Kennedytunnel 160.000 voertuigen per dag. Oorspronkelijk was de verkeerscapaciteit berekend op 4.500 à 5.000 voertuigen per uur of 108.000 à 120.000 per dag.

16 April 2019
Op de wielerpiste van Aguascalientes in Mexico heeft Victor Campenaerts wielergeschiedenis geschreven. In één uur reed hij 55,089 km. Hiermee verbrak hij het vorige record dat op naam stond van Bradley Wiggins.

15 April 2019
Omstreeks 19u brak er brand uit onder het dak van de Notre-Dame kathedraal in Parijs. Vermoedelijk zijn herstellingswerken die aan de gang waren de oorzaak van de brand. De ganse dakconstructie bestaat uit eeuwenoude, houten balken die vuur gevat hebben. De brandweer van Parijs had alle moeite om het vuur onder controle te krijgen.
Door een koelbloedige aanpak wist men een groot aantal kunstwerken te evacueren en te redden van het vuur. De inspanning van de brandweer heeft er wel toe geleid dat de twee hoofdtorens zijn gevrijwaard gebleven. Het grootste gedeelte van de structuur is gevrijwaard gebleven maar vertoont zwaktes.
De Notre-Dame de Paris is letterlijk het centrum van Frankrijk. Het nulpunt van de Franse wegen dat dient als referentiepunt voor afstanden naar Parijs ligt aan de voet van de kathedraal.

11 April 2019
De Europese Unie verleent Groot Britannië uitstel voor de Brexit tot 31 oktober. Op deze manier is er een harde Brexit op vrijdag 12 maart vermeden. Als er tegen 31 oktober geen oplossing is gevonden om een harde Brexit te vermijden komt die er alsnog toch.

30 March 2019
Vanacht om 02u00 start het zomeruur. We zetten de klok dan 1 uur vooruit naar 03u00.

Zondag 27 oktober draaien we om 03u00 de klok opnieuw één uur terug en begint opnieuw het winteruur.

06 July 2018
In een zenuwslopende wedstrijd kwam België via een own-goal van Brazilië op voorsprong. Kevin De Bruyne scoorde nadien en zorgde voor een 0 - 2 voorsprong nog voor de rust. Na de rust konden de Brazilianen, na sterk aandringen, toch één keer scoren. Ondanks de vele doelpogingen slaagde Brazilië er niet in om langs de uitstekend keepende Courtois te geraken. Eindstand 1 - 2 voor België.

05 July 2018
Onder een stralende hemel gaat op donderdag 5 juli Rock Werchter van start. De eerste dag wordt afgesloten met Queens Of The Stone Age en Gorillaz. Hoofdacts op vrijdag zijn "The Killers", op zaterdag "Pearl Jam". Het festival sluit zondag af met "Nick Cave And The Bad Seeds" gevolgd door "Arctic Monkeys".

02 July 2018
In een spannende wedstrijd waarin Japan eerst op een 0 - 2 voorsprong kwam herpakten de Rode Duivels zich om met veel wilskracht en talent de achterstand om te buigen in een 3 - 0 overwinning.
Corona info
Postnummers
Meteo
Krantenkoppen
Radiofrequenties
Officiële feestdagen
Zonsopgang
Hosting by
Zeetje
It was a brave man that ate the first oyster.