Welkom op Valvas.be
Intro Pink FloydWelkom op Valvas. Aan wat kan u zich bij ons verwachten? Enkele duizenden links naar websites met een eventuele korte omschrijving onderverdeeld in meer dan 100 categorieën.

07 October 2014
Na maanden onderhandelen is de "Zweedse" regering Michel 1 een feit. De regering bestaat uit de N-VA, CD&V en de Open VLD aan Vlaamse kant en enkel de MR aan Waalse kant. In totaal zijn er 14 ministers en 4 staatssecretarissen.

De bijnaam Zweeds refereert naar de kleuren geel en blauw van de vlag van Zweden waarbij het kruis de CD&V symboliseert.

27 July 2014
De italiaan Vincenzo Nibali wint de 101ste editie van de Tour de France. De titelverdediger was de Brit Chris Froome die na de 5de etappe reeds uit de Tour stapte.

17 July 2014
Vlucht MH17 van de Maleisische luchtvaartmaatschappij is boven Oekraïne neergeschoten. Hoewel de oorzaak nog niet duidelijk is wordt vermoed dat het toestel door Russisch gezinde troepen is neergeschoten. Onder de inzittenden zijn er zo'n 196 Nederlanders en enkele Belgen.

13 July 2014
Eerder in de halve finales had Duitsland al Brazilië verslagen met een 7 - 1 cijfers. Nederland was in de strafschoppen verslagen door Argentinië. In een spannende finale scoorde Götze voor Duitsland in de 113de minuut de winnende goal.

05 July 2014
Het sprookje van de Belgen in de wereldbeker voetbal in Brazilië is voorbij. België verloor in de kwartfinale van Argeninië. De halve finales worden gespeeld tussen Brazilië en Duitsland, Nederland en Argentinië.

25 May 2014
De N-VA wint met duidelijke cijfers de Federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. Terwijl CD&V, Open VLD er lichtjes op vooruit gaan, blijft Groen ter plaatse trappelen. De socialsiten verliezen langs beide zijden van de taalgrens. Vlaams Belang verliest nagenoeg de helft.

28 March 2014
In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 maart gaan we over naar zomeruur. Concreet wil dit zeggen dat op zondag 30 maart om 2 uur de klok één uur naar voren wordt gedraaid. U kan m.a.w. een uurtje minder slapen.

01 March 2014
Vanaf vandaag is ritsen in het verkeer niet alleen hoffelijk maar ook verplicht in België. Overtredingen zullen worden bestraft met boetes van 55 €. Om te weten hoe je moet ritsen is er de website www.RitsenDoeJeZo.be

27 February 2014
Donderdagavond 27 februari is "kunstpaus" Jan Hoet in zijn slaap overleden. Hoet was de oprichter van het SMAK (Stedelijk Museum voor Actuele Kunsten) in Gent.

19 February 2014

Op een plein in de Oekraïense hoofdstad Kiev vechten de politie en demonstranten hard met elkaar. Het lijkt wel een veldslag uit een oorlogsfilm. Bij de gevechten zijn tientallen doden en honderden gewonden gevallen.

De politie probeert de demonstranten met wapenstokken, waterkanonnen en rubberkogels van het plein te krijgen. De demonstranten vechten hard terug en gooien met vuurwerk en stoeptegels.

De demonstranten willen dat president Janoekovitsj aftreedt. Ze protesteren al maanden om dat voor elkaar te krijgen. De ruzie gaat onder andere over de landen waarmee Oekraïne samenwerkt. Een deel van de bevolking wil dat Oekraïne meer samenwerkt met Europa. Anderen vinden juist dat het land meer bij Rusland hoort.

Het lijkt er niet op dat er snel een oplossing komt. De president en de demonstranten geven elkaar de schuld van al het geweld in het land.

Corona info
Postnummers
Meteo
Krantenkoppen
Radiofrequenties
Officiële feestdagen
Zonsopgang
Hosting by
Cercle Brugge
God is the tangential point between zero and infinity. {Alfred Jarry}