Welkom op Valvas.be
Intro Pink FloydWelkom op Valvas. Aan wat kan u zich bij ons verwachten? Enkele duizenden links naar websites met een eventuele korte omschrijving onderverdeeld in meer dan 100 categorieën.

01 January 2014
Aan alle bezoekers van Valvas een hartelijk nieuw jaar 2014 toegewenst.

05 December 2013
Op donderdag 5 december 2013 is voormalige president van Zuid Afrika, Nelson Mandela, overleden. Samen met president F.W. de Klerk kreeg Mandela in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede voor "hun inspanningen voor het vreedzaam einde van het apartheidsregime en het leggen van de funderingen voor een nieuw democratisch Zuid-Afrika".

22 November 2013
Op 22 november 1963 in Dallas Texas werd 50 jaar geleden de toenmalige president van de Verenigde Staten, John F. Kennedy, vermoord. Kennedy was op dat moment 46 jaar oud en één van de jongste presidenten.
Twee officiële onderzoeken leidden tot de conclusie dat Lee Harvey Oswald, werkzaam in het Texas School Book Depository (schoolboekenmagazijn) aan Dealey Plaza, de moordenaar was. Volgens het onderzoek van de Commissie-Warren handelde Oswald alleen, volgens het onderzoek van de Enquêtecommissie van het Huis van Afgevaardigden was er ten minste nog één andere schutter. De moord op Kennedy is nog altijd onderwerp van speculatie en heeft stof geleverd voor vele samenzweringstheorieën.

11 November 2013
Op elf november 1918 werd de tweede wereldoorlog officieel beëindigd door de ondertekening van de wapenstilstand.

08 November 2013
Op 8 november trok supertyfoon Haiyan over de centrale eilanden van de Filipijnse archipel en liet daarbij een spoor van dood en vernieling achter.
Volgens meteorologen is Haiyan nummer vier op de lijst van de krachtigste tyfoons aller tijden. Het zou ook de sterkste zijn die effectief aan land ging. Windstoten bereikten pieken tot 380 kilometer per uur. Dat is veel krachtiger dan orkaan Katrina die in 2005 New Orleans teisterde en ruim krachtig genoeg om glas te verbrijzelen en bomen te ontwortelen.

31 October 2013
Vandaag 60 jaar geleden op 31 oktober 1953 ging de allereerste uitzending van de voorloper van de VRT en BRT, namelijk de NIR, de lucht in. Het belangrijkste nieuws werd voorgelezen. De rest van het nieuws dat eerder gefimld was moest nog gemonteerd worden alvorens men het op televisie kon brengen. Bekende omroepers van de pioneerstijd waren o.a. Paula Semer en Jo Leemans.
In de beginperiode waren er amper 6.500 televisietoestellen in omloop. In 1962 was dat aantal al opgelopen tot één miljoen omdat veel mensen een televisietoestel kochten om grote momenten te kunnen live meemaken. In 1969 hebben zo heel wat kijkers rechtstreeks de eerste landing op de maan gezien.

30 October 2013
Vandaag is het 75 jaar geleden dat op 30 oktober 1938 het hoorspel "War of the worlds", bedoeld als Halloween special, werd uitgezonden op de radio. Het hoorspel was een bewerking van een roman uit 1898 van Herbert George Wells door Orson Welles. Omdat het hoorspel voornamelijk bestond uit nieuwsberichten die verslag uitbrachten over de (fictieve) invasie van op Mars door buitenaardse wezens waren veel luisteraars er van overtuigd dat het om een echte invasie ging.

26 October 2013
Vannacht om 03u00 op 27 oktober gaat het winteruur terug in. De klok wordt één uur teruggedraaid.

19 October 2013
Op de staatsbegrafenis van Wilfried Martens hebben acht binnen- en buitenlandse toppolitici hulde gebracht aan de overleden Belgische ex-premier. De sprekers loofden Martens vooral als geëngageerd Vlaming, Belg en Europeaan. Onder meer Duits bondskanselier Angela Merkel, goed bevriend met Martens, bracht een persoonlijke boodschap. Zij zei dat ze "een vertrouweling en politieke vriend" is verloren.

19 October 2013

Een vliegtuig met elf personen aan boord is zaterdagnamiddag neergestort in Marchovelette (Fernelmont, provincie Namen). Het betreft tien parachutisten en een piloot. Dat heeft de brandweer van Namen bevestigd. Er zijn geen overlevenden.

De brandweer van Namen is iets voor 16.00 uur opgeroepen. Het zou gaan om een vliegtuig dat vertrokken was vanuit het vliegveld van Temploux, met parachutisten uit de buurt. Het vliegtuigje raakte geen woningen toen het neerstortte.

Het parket van Namen, een wetsdokter en andere technische specialisten zullen helpen met de identificatie van de slachtoffers en de oorzaak van het ongeval proberen te achterhalen. Een ooggetuige sprak van een afgebroken vleugel.

"Een coördinatiecomité is opgericht, maar er is geen telefoonnummer voor de families van de slachtoffers, aangezien zij zelf verwittigd zullen worden", aldus Laurence Mossiat.

Corona info
Postnummers
Meteo
Krantenkoppen
Radiofrequenties
Officiële feestdagen
Zonsopgang
Hosting by
Fabre Schildpad
Your business will go through a period of considerable expansion.